Változás- és válságmenedzsment

Válságálló a vállalkozása?

A pénzügyi tervezés és a mutatószámok figyelése soha nem elég egy válságálló vállalkozás építéséhez. Szükséges hozzá egyfajta vezetői érzékenység, amely figyelembe veszi az egyéb emberi és üzleti szempontokat és észreveszi az új lehetőségeket.
Fel kell készülnünk arra, hogy túl tudjuk élni ezeket a válságokat, amelyek most már velünk maradnak. Erre legjobb abban az átmeneti időszakban felkészülni, amikor nem kell “krízis-döntéseket” hozni.
Akkor tudunk eredményesen és nyereségesen működni hosszú távon, ha van B tervünk, és a döntéseink átgondoltak, előre megtervezettek. És van egy jó csapat mellettünk, aki ezt meg tudja valósítani.

MIKOR TUDUNK SEGÍTENI?

Krízisben lévő vállalkozás

Az árbevétel hónapokra visszaesett, likviditási problémák vannak, fennáll a fizetésképtelenség veszélye. Különösen nehéz helyzetben vannak azok a cégek, akik valamilyen módon a vendéglátást szolgálják ki, de nem ez a fő tevékenységük, így támogatásra sem voltak jogosultak. Náluk milyen lépéseket lehet tenni a “túlélés” érdekében?

Növekedésben lévő vállalkozás

Bizonyos iparágakban ugrásszerű növekedés indult el, de a növekedés is egy változás, amire szintén nem árt bizonyos intézkedésekkel felkészülni. A teljesség igénye nélkül:

Családi cégek specialitásai

A családi cégek lehetnek krízisben vagy akár növekedésben is, viszont a túlélés és a stabilitás azért is különösen fontos, mert a család megélhetése a tét. Fontos kérdés az is, hogy az alapító megfelelően gondoskodjon a helyettesítésről, és időben elkezdődjön az utódlás tervezése.

A Válságmenedzserek Országos Egyesülete, amelynek én is tagja vagyok, válsághelyzetben és az átörökítésben is tud segítséget nyújtani.

Ha valamelyik (vagy akár több) területen is segítségre van szüksége. és VÁLSÁGÁLLÓ VÁLLALKOZÁST SZERETNE ÉPÍTENI, keressen bátran egy személyes konzultációra!