VÁLLALD FEL ÖNMAGAD ÉS ÉLJ TUDATOS ÉLETET – VÁLLALKOZÓKÉNT IS!

Az elmúlt hetet Zázrivá csodálatos hegyei között töltöttem egy elvonuláson, amelyet Vicsápi Natália, a NATIMETHOD módszertan megalkotója tartott.

1 hónappal ezelőtt, amikor a mentorom, Kis-P Nóri felvetette, hogy szerinte el kellene mennem, még el sem tudtam képzelni, hogy hogyan fogok 1 hetet úgy eltölteni, hogy nem lesz alkalmam dolgozni – éppen az ÁFA-bevallás előtt.

Aztán – mivel megadtam Nórinak a bizalmat, és a döntést meghoztam – a megoldás is megérkezett. Pillanatok alatt jött egy új és nagy ügyfél, így fel kellett vennem egy új embert, akit már tudatosan úgy választottam ki, hogy tudjon engem is helyettesíteni. Az új kolléganő és a csapat többi tagja – az ügyfelekkel együttműködve – csodálatos munkát végzett. Egy minimális rásegítéssel mindenki megkapta időben az utalandó ÁFÁ-t, minden tökéletesen rendben volt, és én tudtam egy teljes hétig a saját fejlődésemre koncentrálni.

MI IS A TUDATOS ÉLET?

Én ezt a saját szavaimmal úgy fogalmaznám meg, hogy amikor te irányítod a saját sorsodat, és nem az érzelmeid. Le tudod tenni a régi mintákat, amik szerint eddig működtél, és egy minőségi életet tudsz élni, szorongásoktól és félelmektől mentesen.

MIK A TUDATOS ÉLET ALAPKÖVEI?

  • BIZALOM
  • ŐSZINTESÉG
  • MERÉSZSÉG
  • EGYSZERŰSÉG

MIT ADOTT NEKEM EZ AZ 1 HÉT?

Nem volt túl nagy problématudatom, de mivel Nórival már szépen haladtunk, és az életemben elkezdtek pozitív irányban változni a dolgok, ezért kíváncsian vártam, hogy mi lesz a következő lépés. Bár nagyon szeretem a szakmámat és amit csinálok, elkezdtem nem jól lenni, voltak olyan feladatok, amit egyre inkább nehezemre esett megcsinálni. Nem értettem, hogy mi lehet a baj, talán nem is jó irányban haladok? A kulcs a megértéshez számomra az volt, hogy vajon jó érzéssel csinálom-e a munkámat, a napi feladataimat? A válasz sajnos a NEM volt. De tovább kellett gondolnom ezt a kérdést, hogy mi az, ami a rossz érzéseket okozza? 2 dolgot találtam:

  1. Nem tudok úgy elmenni szabadságra, hogy ne kellene dolgoznom.
  2. Vannak olyan helyzetek, amikbe nem jó érzés belemenni, van néhány olyan ügyfél, akikkel már egy ideje nem gördülékeny az együttműködés, és emiatt nem jó érzés együtt dolgozni.

TEHÁT: valójában nem a munkámmal van a probléma, hanem csak ez a 2 dolog az, ami nem jól működik.

Az első problémára már megvan a megoldás – a helyettesítő kolléganő – nyilván ehhez el kellett jutni egy bizonyos növekedési ponthoz – de ennek már eljött az ideje.

A második kérdésben pedig őszintén megírtam az érintett ügyfeleknek, hogy mi az együttműködéssel a problémám – az egyik esetben szerződést bontottam sorozatos nem fizetés miatt, a másik esetben pedig bízom benne, hogy tudunk tovább együtt dolgozni – már úgy, hogy ne legyen stressz vagy rossz érzés mellette.

A másik dolog, amire rájöttem önmagammal kapcsolatban, hogy erős, „PIROS” női vezetőnek lenni jó érzés, érték, és fel kell vállalni. Nem kell azzal törődni, ha valakinek „túl sok” ez az energia, hiszen akik ismernek, azok tudják, hogy benne van a SZÍV is.

És úgyis csak azokkal fogok tudni együtt lenni mind az üzleti, mind a magánéletben, akik ebben értéket látnak, és tudják, hogy ez a PIROS nő határozott, képes döntéseket hozni, és az ügyfelekért, akik megadják neki a bizalmat, tűzön-vízen át eléri, hogy a cégük pénzügyei rendben legyenek.

A szeretteiért pedig átmegy a falon is 😊

Így a szorongást, a megfelelési kényszert, a félelmet Zázrivá hegyei között hagytam, és aki visszajött, egy önmagát teljes mértékben felvállaló, magabiztos, energikus NŐ.

Még csak az út elején tartok, de nem kérdés, hogy megyek a következő elvonulásra, mert Natiban és Nóriban olyan mentorokra találtam, akik hitelesek számomra és akiket érdemes követni.